Müfettiş gelince neye bakar?
Müfettiş ne demektir? Müfettiş kimdir sorusunun cevabı genel olarak kamu veya özel kuruluşlarda çalışanları kontrol eden meslek grubunun çalışanı olarak cevaplanabilir. Müfettiş, bağlı olduğu kuruluşun işleyişini denetler ve izler. Gerekli gördüğü takdirde çalışanlar veya yöneticiler hakkında soruşturma başlatabilir.
Hangi durumlarda rehberlik servisine başvurulur?
Problem çözme yöntemlerini öğrenmek istiyorsanız, öfke kontrol becerilerinizi geliştirmek istiyorsanız, başkalarıyla paylaşamadığınız sorunlarınız varsa kendinizi geliştirmek, kendinizi fark etmek ve ihtiyaç duyduğunuzda ihtiyaç duyduğunuz sorunları tartışmak için danışmanlık hizmetine başvurabilirsiniz.
Rehberlik servisinin görevleri nelerdir?
Oryantasyon ve psikolojik danışmanlık hizmeti olarak; Bireysel, mesleki ve eğitsel psikolojik danışmanlık ve oryantasyon çalışmaları; bireysel görüşmeler, grup çalışmaları, geziler, bültenler, seminerler, hizmet içi eğitim faaliyetleri, bilgilendirme toplantıları, testler ve envanter uygulamaları yoluyla yapılır.
Öğrenci gelişim dosyasını kim tutar?
ü) Öğrenci Gelişim Dosyası: Eğitim kurumlarında Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi tarafından her öğrenci için ayrı ayrı tutulan, oryantasyon süreci ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisleri çerçevesinde öğrencinin her türlü özelliğine ilişkin bilgilerin yer aldığı dosyadır.
Müfettiş ders denetimi yapar mı?
Türkiye’de 14 Mart.
Eğitim müfettişi neyi denetler?
Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda eğitim-öğretim faaliyetlerini denetlemekle görevli olan maarif müfettişleri, aynı zamanda valilik veya Millî Eğitim Bakanlığı adına bu kurumlarda teftiş ve soruşturma gibi diğer görevleri de yerine getirirler.
Rehberlik servisine neden gidilir?
Danışmanlık ve psikolojik danışmanlık; Kişilerin kendilerini fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal olarak tanımalarına yardımcı olur. Toplumdaki açık gelişim fırsatlarını, okul içi ve okul dışı eğitim fırsatlarını, meslekleri ve toplumun beklentilerini tanır. Niteliklerine uygun bir program seçmesine yardımcı olur.
Rehberlik dosyasında neler bulunmalı?
REHBER DOSYASINA NELER DAHİL OLMALIDIR?Talimatlar Yıllık planSınıf listesi.Sınıf oturma düzeni.Sınıf haftalık ders planıÖğrenci devamsızlık ve devamsızlık çizelgesi.Ebeveyn iletişim bilgileri.Öğrenci tanıma belgeleri.Sınıfın dersine katılan öğretmenlerin listesi.Daha fazla öğe…• 27 Aralık 2023
Rehberlik servisinde ne yapılır?
Öğrencinin gelişimini takip etmek için bireysel ve veli toplantıları yapılır. Öğrenciyi takip etmek için yapılan toplantıların yanı sıra, sorunlar ortaya çıktığında ve ihtiyaç duyulduğunda velilerle destek toplantıları yapılır.
Rehberlik hizmetleri kimler tarafından verilir?
g) Bireye ihtiyaçlarına göre danışmanlık hizmeti verilir. g) Rehberlik danışmanları tarafından bireylere veya gruplara yönelik psikolojik danışmanlık hizmeti verilir. h) Danışanlar, ihtiyaçlarına göre gerektiğinde ilgili kurum ve kuruluşlara yönlendirilir.
Rehberlik hizmetleri nelerdir örnekleri?
Kepçeoğlu, daha detaylı bir sınıflandırmada danışmanlık hizmetlerinin dokuz grupta toplandığını belirterek; psikolojik danışmanlık hizmetleri, bireyi tanıma hizmetleri, bilgi toplama ve yayma hizmetleri, yerleştirme hizmetleri, izleme hizmetleri, eğitim ve yönlendirme hizmetleri, danışmanlık hizmetleri şeklinde sıralamaktadır.
Sınıf rehberlik dosyasını kim hazırlar?
Sınıf Danışma Dosyası, sınıf danışmanı öğretmenlerinin oluşturduğu ve yıl boyunca tamamlanması gereken çalışmaları içeren bir plan klasörüdür.
Rehberlik hocası ne yapar?
Rehber Öğretmen, öğrencilerin kişisel gelişimlerini desteklemek ve eğitim hedeflerine ulaşmalarını sağlamak için onlara rehberlik ve danışmanlık hizmetleri sağlar. Bu rolü yerine getirirken ebeveynler, yöneticiler ve diğer öğretmenlerle iş birliği yapar.
Okul öğrenci davranışı değerlendirme kurulu kimlerden oluşur?
MADDE 63 – (1) İlçe Öğrenci Davranışlarını Değerlendirme Komisyonu, ilçe milli eğitim müdürü tarafından görevlendirilen bir şube başkanının başkanlığında, ilçe merkezindeki resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarındaki Öğrenci Davranışlarını Değerlendirme Komisyonu başkanları arasından seçilecek iki üyenin katılımıyla kurulur.
Psikolojik danışman okulda ne yapar?
Okul danışmanları olarak öğrencilere akademik, kişisel ve ailevi konularda danışmanlık yaparlar. Ayrıca öğrencilere problem çözme becerileri, iletişim ve stres yönetimi gibi konularda destek sunarlar.
Müfettiş ifade alabilir mi?
(2) Müfettişler, gerekli gördükleri takdirde, kişilerden yazılı ifade de isteyebilirler. (3) Yazılı ifade istendiğinde, ilgili personele iddia olunan suç yazılı olarak bildirilir ve cevap vermeleri için en az yedi gün olmak üzere makul bir süre verilir.
Müfettiş görevden alabilir mi?
(1) Müfettişler, Devlet Memurları Kanununa tabi personelden, Devlet memurluğunda teftiş, denetim, ön inceleme ve soruşturmalar sırasında gerekli görülenlerden, hizmette kalmaları uygun görülmeyenleri geçici olarak görevden uzaklaştırabilirler.
Müfettiş sınav kağıtlarına bakar mı?
Sınav, Kurul Başkanı tarafından görevlendirilen müfettiş ve müfettiş yardımcıları ile gerektiğinde Bakanlığın diğer görevlileri tarafından denetlenir. (3) Sınav başladıktan sonra sınav salonuna gelen adaylar sınava alınmaz. (4) Adaylar, sınav sorularının cevaplarını mühürlü sınav kâğıtlarına yazarlar.
Müfettiş hangi alan?
Müfettiş olmak için öncelikle temel eğitime sahip olmanız gerekir. Müfettişler genel olarak; işletme yönetimi, finans, muhasebe, hukuk, kamu yönetimi, ekonomi, işletme yönetimi ve benzeri alanlarda eğitim almış kişilerden seçilirler. Müfettiş olmak isteyenlerin belirli niteliklere sahip olması gerekir.